Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2007 15:54 - Мартин получи пълна политическа подкрепа от ДСБ и СДС
Автор: alliancesofia Категория: Политика   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес Мартин Заимов проведе съвместна среща с кандидатите за общински съветници и районни кметове, председателите на ДСБ и СДС, Иван Костов и Пламен Юруков, и парламентарните групи на двете партии. По време на срещата кандидатът за кмет получи пълна парламентарна подкрепа за бъдещата си работа в общината и бяха обсъдени политическите и функционални задължения на общинските съветници и районни кметове.

Председателят на ДСБ Иван Костов заяви пред медиите, че парламентарните групи на двете партии ще предложат на Народното събрание законодателни инициативи в подкрепа на бъдещото управление на Мартин Заимов, които обаче ще имат ползотворно влияние и върху цялата местна власт в страната.

По думите на Пламен Юруков, председател на СДС, срещата е естествено продължение на дискусиите по общата програма и приоритети на града. Според него двата най-важни проблема на столицата си остават чистота и движението. Чистотата на водата, въздуха и земята в София са причините за десетки заболявания на софиянци.

Иван Костов обяви, че първата промяна, която ще бъде внесена в парламента, е тази за финансовата самостоятелност на Столична община и на другите общини в България. Групата на ДСБ още в предстоящите обсъждания на Закона за бюджета на държавата ще защитава всички инвестиционни проекти на кмета Мартин Заимов и неговия екип. Важен акцент в промените ще бъде възпирането на т.нар. заменки, като ще се настоява за в бъдеще те да се извършват само с квалифицирано мнозинство от общински съветници. Това се прави, за да може и опозицията да участва във вземането на подобни решения, така че заменки на общински имоти да се извършват само тогава, когато това е от изключителна важност за общината.

Депутатите на ДСБ и СДС ще предложат въвеждането на отлагателно вето на кмета, за да може той да връща за преразглеждане в общинския съвет решения, които са спорни и по-този начин ще изисква тяхното приемане с квалифицирано мнозинство.


Тагове:   Мартин,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alliancesofia
Категория: Политика
Прочетен: 276471
Постинги: 140
Коментари: 80
Гласове: 1351
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031