Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2007 19:38 - Мартин Заимов: Проблемите на столицата са многобройни
Автор: alliancesofia Категория: Политика   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
0



Проблемите, които виждам, са многобройни и се оказа, че те са много повече, заяви в интервю за предаването “На четири очи” на Нова телевизия кандидатът за кмет на София, издигнат от Алианс за София Мартин Заимов.
Той изтъкна изненадата си от степента на некомпетентност на управлението на столицата.
Колкото повече се задълбочавам, картината толкова повече се влошава, каза още той и даде за пример метрото, което трябва да завърши ноември 2007 година, а за това, по думите му, няма никакви изгледи.
Заимов посочи като най-голям приоритет лошата администрация и добави, че за да може да се свърши каквото и да било - чистота, намаляване на проблема с придвижванията, сигурността, намаляването на безразборното строителство, отзад трябва да има административен и управленски капацитет, а това нещо липсва.
“Край с балирането на софийския боклук, с далаверата”, каза Мартин Заимов, по повод решението на проблема с отпадъците. Не знам детайлите на това как са избрани тези фирми, те съществуват от няколко фирми. Те нямат международно признат опит, допълни още той.
Кандидатът за кмет на София се ангажира, че ако спечели изборите, след 24 месеца ще има изграден завод за отпадъците.
По повод твърдението, че това казват всички, Мартин Заимов отговори, че това е разликата между него и останалите - “когато кажа нещо, то се случва”.
До изграждането на този завод отпадъците трябва да се депонират в Суходол, а суходолци трябва да имат доверие, че след като се затвори депото, което ще стане след 18 месеца, този целият район ще се облагороди и те ще са доволни, че са помогнали на всички останали софиянци, каза още той.
Заимов увери също, че при разговорите със суходолци ще има разлика между него и останалите.
Според Заимов трябва да се направи масирана инвестиция в обществения транспорт. Улиците не могат да бъдат разпънати, добави още той.
Заимов се ангажира, че до четири години ще има 20 км метро, както и ще бъде приключена линията от квартал “Надежда” до булевард “Черни връх”.
50% от превозните средства ще бъдат подновени, обеща още кандидатът за кмет. Той посочи като сравнение, че сега едва 3-4% годишно от возилата се подменят, което той определи като пълно нехайство към гражданите на София.


Тагове:   Мартин,   многобройни,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alliancesofia
Категория: Политика
Прочетен: 276466
Постинги: 140
Коментари: 80
Гласове: 1351
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031