Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2007 12:46 - Мартин Заимов спря автомобили, преминаващи в нарушение по ул. “Граф Игнатиев”
Автор: alliancesofia Категория: Политика   
Прочетен: 1495 Коментари: 0 Гласове:
0



Кандидатът за кмет на десницата в София Мартин Заимов разговаря с граждани на едно от най-натоварените кръстовища в София – това на улиците “Граф Игнатиев” и “Раковски”, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Кандидатът за кмет попита гражданите за проблемите на движението в столицата и потърси отговор на въпроса защо автомобилите преминават непозволено през пешеходната зона. 

На кръстовището миналата седмица бяха поставени преградни съоръжения с електронни чипове, които трябваше да пречат на движението на автомобили по пешеходната улица “Граф Игнатиев”. Сега една от трите бариери не работи и колите преминават по улицата. “Тези бариери са паметник на глупостта”, посочи Мартин Заимов и допълни, че те не вършат никаква работа. 

Мартин Заимов спираше преминаващите автомобили, за да попита шофьорите защо преминават през забранената зона. Той настояваше да получи обещание от тях, че това повече няма да се повтори. Гражданите подкрепиха Мартин Заимов, а някои от тях дори застанаха пред автомобилите в нарушение. “Бариерите са улеснение за спазването на правилата, но в този случай те са безполезни”, коментира Мартин Заимов. Кандидат-кметът смята, че няма нужда от скъпи технически средства, а е необходимо самите граждани да повярват в спазването на правилата. “Искам хората да повярват в правилата, спазването на законите е въпрос на пример”, обясни Заимов. 

Гражданите разговаряха с десния кандидат за кмет и изразиха своето недоволство от неспазването на законите и правилата не само в столицата, но и в страната. Възрастен мъж подчерта, че само мислещите хора имали достойнство и позиция, а това било необходимо условие за развитието на гражданското общество. Мартин Заимов отвърна, че проблемът със спазването на правилата може да се реши с даването на пример. Според него, шофьорите, които той спря днес, няма повече да повторят нарушението. 

По-късно днес в 16 часа Мартин Заимов ще участва във велопоход със свои симпатизанти от район “Красно село”. Велопоходът тръгва от Руски паметник.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alliancesofia
Категория: Политика
Прочетен: 278639
Постинги: 140
Коментари: 80
Гласове: 1351
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930